2 Dakika Kural için Yangın Kapısı
Wiki Article
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu örgünın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamaktadır.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Firmamız ile yapacağınız aksatalerde, biz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve vüruten uygulayım bilimi ile kanuni zorunlulukları da oranlama ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını esenlıyoruz.
Montaj: Yangın bapsı, doğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa dışarıya, haricen temellamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen hariçya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir yol ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun muhtevain Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul de kanatlarının tasarımının en uz halde gestaltlması gereklidir. Kanatları düzgün biçimde onat monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar yaşanabilir. Müstacel çıkış bapsı kilitli olmamalı ve baskı ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların duman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz azca kata ehil binalarda 60 an, bodrum katlara ve 4 kattan henüz okkalı kata ehil binalarda en az 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.
Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın cepheı dizi yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının arama altına kırmızıınması kolaylaşır ve elan fazla muhatara vermesi önlenir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Yangın merdiveni kapıları, sahih bir şekilde monte edilerek ve nizamlı olarak bakımının mimarilması ile yıllarca güvenle kullanılabilir.
Yangın veya ivedili durum vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Binalarda belli standartlarda nokta alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.